Saopštenje povodom vanrednog stanja u Srbiji

U momentu kada se ceo svet suočava sa Covid-19 pandemijom, neophodna je društvena odgovornost i sveobuhvatni doprinos u okviru sopstvenih kapaciteta i domenskog znanja.

Tim povodom Digitalna zajednica obaveštava nadležne organe i celokupnu javnost da se, u skladu sa svim raspoloživim resursima, u potpunosti stavlja na raspolaganje institucijama i civilnom sektoru, zarad opštih interesa građana Republike Srbije.

To konkretno uključuje, ali nije ograničeno na:

  • Organizovanje i realizaciju platformi za učenje na daljinu;
  • Prikupljanje i distribuciju potrebnih uređaja onima koji ne mogu da ih priušte;
  • Deljenje znanja oko realizacije rada od kuće.

Drugim rečima, gde god postoji problem tehničke prirode u organizaciji svakodnevnice pri uslovima vanrednog stanja, Digitalna zajednica je voljna da pomogne.

Bilo da se radi o velikoj obrazovnoj instituciji ili maloj grupi koja ne zna na koji način da realizuje nastavu preko interneta, volonteri Digitalne zajednice će dati sve od sebe da pomognu. 

Pozivamo kompanije i druge organizacije da se pridruže ovoj inicijativi, zarad opšteg interesa društva. Ukoliko imate iskustvo ili predlog na koje načine digitalni sektor može najbolje pomoći, Digitalna zajednica će se rado uključiti i prihvatiti svaku smislenu sugestiju.