Članovi

Digitalna zajednica je nezavisna krovna organizacija srpskog digitalnog ekosistema, koja okuplja pojedince, preduzetnike, osnivače startapa, firme, organizacije, entuzijaste i aktiviste koji stvaraju i implementiraju zajedničku platformu za dugoročni uspeh i razvoj srpske digitalne zajednice.

Digitalna zajednica je veoma mlado udruženje koje je nastalo krajem 2019. godine. Trenutno okupljamo brojne predstavnike IT sektora, ali i druge preduzetnike poput advokata i knjigovođa. Sarađujemo i sa drugim udruženjima zarad ostvarivanja zajedničkih ciljeva.

Razlozi da se učlaniš:

  • želiš direktnu povezanost sa svojim kolegama i drugim preduzetnicima koji imaju slične interese kao i ti, kako u vidu profesionalne saradnje tako i radi druženja;
  • osećaš se nesigurno u smislu nastavka poslovanja u statusu preduzetnika, zbog testa samostalnosti;
  • potrebna ti je pomoć i savet stručnjaka oko pravnih i knjigovodstvenih pitanja;
  • hoćeš aktivno da učestvuješ u daljoj digitalizaciji okruženja;
  • želiš da saznaš pre svih najnovije informacije oko relevantnih zakona;
  • želiš da učestuvješ i organizuješ stručnih radionica u svom okruženju;
  • podržavaš ono što radimo i za šta se zalažemo.

Sredstva koja prikupljamo od članarina planiramo da korištimo samo za troškove koje ne možemo da pokrijemo volonterskim radom: zakup prostora za radionice, plaćanje predavača, plaćanje mišljenja nadležnih ministarstava u vezi sa relevantnim zakonima, obezbeđivanje benefita za članstvo, pokrivanje operativnih troškova itd.

Postoji jednoglasan konsenzus da članovi Upravnog i Nadzornog odbora, kao i radnih grupa ne dobijaju naknadu za svoj rad.

Promotivna članarina u Digitalnoj zajednici je ukupno 3000 dinara i traje do 01.07.2020. godine.

Svi registrovani članovi dobijaju pristup zatvorenom Forumu Digitalne zajednice, na kojem mogu pronaći sve relevantne informacije u vezi sa zakonima, aktivnostima i slično.

Ukoliko ti sve ovo zvuči primamljivo, pozivamo te da se odmah učlaniš.